🇳🇱 Zaptec Sense Handleiding

Wat het doet

Past zich automatisch aan het verbruik op locatie aan.

Vermijd overbelasting en uitschakeling van stroomonderbrekers tijdens het opladen van uw voertuig.

Lagere elektriciteitsrekeningen door dure pieken in het elektriciteitsverbruik te vermijden.

Installatiehandleiding

Zaptec Sense has a Micro USB port, a RJ45 port, a reset button and a LED light indicator. Plug the custom Micro USB cable into the power supply (V+ red; V- black) and the meter (D- White; D+ Green; Ground Brown)

Inbegrepen in het pakket

• Zaptec Sense
  • Aangepaste micro-USB-kabel
  • Zelfklevende magneetplaat
  • Dubbelzijdige tape

Benodigde apparatuur

• 5V DC DIN-railvoeding. Minimale uitgangsstroom: 1A.
  • DIN-rail digitale energiemeter. Een lijst met ondersteunde energiemeters is te vinden op zaptec.com/en/sense.

Optioneel

• Niet-afgeschermde CAT5e/CAT6 Ethernet-kabel

Belangrijk

De installatie mag alleen worden uitgevoerd door een geautoriseerde elektricien. Externe apparatuur moet worden geïnstalleerd volgens de installatiehandleiding van de fabrikant. De Modbus-baudsnelheid moet worden geconfigureerd op 9,6 kbps.

Zaptec Sense is ontworpen voor gebruik binnenshuis.

Configuratie

1. Download en open de Zaptec-app vanuit de App Store of Google Play
  2. Maak een account aan of log in.
  3. Druk op het pictogram [ellips] om Zaptec Sense te installeren. Scan de QR-code op de achterkant van deze handleiding en volg de instructies op het scherm.

Zaptec Sense ondersteunt zowel wifi- als Ethernet-verbindingen. Dit kan worden geconfigureerd in het installatieproces en in instellingen achteraf. Sluit voor Ethernet de Ethernet-kabel aan op de RJ45-poort.

Als Zaptec Sense de internetverbinding verliest of de verbinding wordt verbroken, wordt het laadstation ingesteld om minimaal vermogen (6A) te leveren. Het minimumvermogen kan worden gewijzigd in het Zaptec-portaal.

Lichtindicator

LED_notconfigured.webp Niet geconfigureerd. Geen internetverbinding. Log in via de Zaptec-app en stel een wifi-netwerk in.
Voor Ethernet: Meld u aan via de Zaptec-app om Ethernet te activeren of controleer de Ethernet-kabelverbinding.
LED_nomodbus.webp Er zijn geen Modbus-gegevens ontvangen.
LED_noip.webp Geen IP-adres ontvangen voor Ethernet of wifi.
LED_ip.webp IP ontvangen, maar geen contact met cloud.
LED_active.webp Zaptec Sense is geconfigureerd en actief.

Garantie

Uw Zaptec-product wordt geleverd met een garantie van vijf (5) jaar zonder extra kosten. Het garantiedocument is te vinden op zaptec.com/guarantee

Technische specificatie

Mechanisch en installatie
PARAMETER BESCHRIJVING MIN TYPE MAX EENHEID
Afmetingen H:
B:
D:
mm
Gewicht Inclusief micro-USB-kabel     97 g
Hoogte       2000 m
Ingangskabel Aangepaste micro USB-B-kabel
(Voeding+RS485)
  1.8   m
  Niet-afgeschermde CAT5e/CAT6-kabel     30 m

Algemeen
PARAMETER MIN TYPE MAX EENHEID
Nominale spanning 4.5 5 5.5 VDC
Nominale stroom 200   750 mA
Stroomverbruik in stand-by     1.5 W
Omgevingstemperatuur -20   40 ˙C

Connectiviteit
PROTOCOL ONDERSTEUNDE STANDAARDEN
Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n (2.4 GHz)
Bluetooth Bluetooth V4.2 (BLE)
Ethernet ISO/IEEE 802.3u/az(10/100 Mb/s)
Modbus 9.6 kb/s