Starte og stoppe lading

Følg denne guiden for hvordan du kan starte og slutte lading i Zaptec-appen.

☝️ Hvis en tredjepart er integrert ved installasjonen eller ladepunktet, gjelder ikke disse trinnene.

Start og stopp lading - Offentlig tilgang

Hvis autentisering ikke er nødvendig på ladepunktet, starter ladingen automatisk når kjøretøyet kobles til laderen. Når du gjør det, vil du se ladeskjermen din i Zaptec-appen. Der vil du kunne følge et estimat på hvor mange kWh bilen din har ladet.

For å avslutte ladingen, koble fra kjøretøyet eller klikk på "Pause lading" knappen i Zaptec-appen. Hvis du ønsker å gjenoppta ladingen på et senere tidspunkt, kan du klikke på "Fortsett lading" knappen.

💡 Statusindikatorlyset vil begynne å blinke blått når lading har startet og skifter til grønt når ladingen er fullført. På Zaptec Go vil lyset være hvitt når bilen er fulladet.

6.5-inch Screenshot 6.jpg6.5-inch Screenshot 1.jpg6.5-inch Screenshot 10.jpg

Start og stopp lading - Begrenset tilgang

Hvis intern autentisering kreves for å bruke laderen, må brukere identifisere seg før lading tillates, enten ved å bruke et registrert betalingskort eller ved å bruke Zaptec-appen. Du vil kunne starte og sette ladingen på pause i Zaptec-appen etter at autentisering er akseptert, uavhengig av identifikasjonstype.

• For å begynne å lade i Zaptec-appen; Gå til startskjermen og finn laderen din i dashbordet. Når kjøretøyet er koblet til laderen vil en "Autentisering" -knapp være synlig.
  • Klikk på "Autentiser" knappen hvis du ønsker å bruke telefonen for autorisasjon. Hold telefonen opp mot Zaptec-enheten for å koble til den.

💡Når autorisasjonen er fullført, starter ladingen og lyset skifter til blått.

6.5-inch Screenshot 6.jpg6.5-inch Screenshot 7.jpg6.5-inch Screenshot 8.jpg

For å avslutte eller sette ladeøkten på pause, trykk på "Pause lading". Hvis du ønsker å starte eller gjenoppta lading på et sendere tidspunkt, kan du gjøre dette ved å trykke på "Start lading" knappen igjen. Du trenger ikke autentisere deg på nytt når du gjenopptar en økt.

6.5-inch Screenshot 9.jpg6.5-inch Screenshot 5.jpg6.5-inch Screenshot 4.jpg

Start og stopp lading - Eco Mode

Ønsker du å starte en økt før planlagt tid kan du trykke på "Start lading" knappen under Hjem i appen. For å pause/stoppe en økt, trykk på "Pause lading" knappen.

Eco mode start charging. authentication.jpegEco mode pause charging auth.jpgEco mode resume charigng ath.jpg