ūüáłūüá™ Zaptec Sense Manual

Vad den gör

Justerar automatiskt i linje med förbrukningen i lokalerna.

Undvik överbelastning och att skyddsbrytare löser ut när du laddar ditt fordon.

Lägre elräkningar genom att du undviker dyra elförbrukningstoppar.

Installationsguide

Zaptec Sense has a Micro USB port, a RJ45 port, a reset button and a LED light indicator. Plug the custom Micro USB cable into the power supply (V+ red; V- black) and the meter (D- White; D+ Green; Ground Brown)

Ingår i paketet

• Zaptec Sense
  • Anpassad Micro-USB-kabel
  • Sj√§lvh√§ftande magnetisk pl√•t
  • Dubbelh√§ftande tejp

Nödvändig utrustningt

• 5V DC DIN-skena f√∂r str√∂mf√∂rs√∂rjning. L√§gsta utg√•ngsstr√∂m: 1A.
  • Digital energim√§tare med DIN-skena. En lista √∂ver energim√§tare som st√∂ds finns p√• zaptec.com/en/sense.

Valfritt

• Osk√§rmad CAT5e/CAT6 Ethernet-kabel

Viktigt!

Installationen f√•r endast utf√∂ras av en beh√∂rig elektriker. Extern utrustning m√•ste installeras enligt tillverkarens installationshandbok. Modbus baud-hastigheten m√•ste st√§llas in p√• 9,6 kbps.

Zaptec Sense är konstruerad för inomhusbruk.

Konfiguration

1. Ladda ner och öppna Zaptec-appen från App Store eller Google Play
  2. Skapa ett konto eller logga in.
  3. Klicka på [ ellipsis ]-ikonen för att installera Zaptec Sense. Skanna QR-koden på baksidan av denna guide och följ instruktionerna som visas på skärmen.

Zaptec Sense stöder både Wi-Fi- och Ethernet-anslutningar. Detta kan konfigureras i installationsprocessen och under inställningar efteråt. För Ethernet, anslut Ethernet-kabeln till RJ45-porten.

Om Zaptec Sense förlorar internetanslutningen eller kopplas från ställs laddstationen in på att leverera lägsta effekt (6A). Lägsta effekt går att ändra på Zaptec-portalen.

Indikatorlampa

LED_notconfigured.webp Ej konfigurerad. Ingen internetanslutning. Logga in via Zaptec-appen och konfigurera via ett Wi-Fi-nätverk.
För Ethernet: Logga in via Zaptec-appen för att aktivera Ethernet eller kontrollera Ethernet-kabelanslutningen.
LED_nomodbus.webp Inga Modbus-data har mottagits.
LED_noip.webp Ingen IP har tilldelats för vare sig Ethernet eller Wi-Fi.
LED_ip.webp IP mottagen, men ingen kontakt med molnet.
LED_active.webp Zaptec Sense är konfigurerad och aktiv.

Garanti

Din Zaptec-produkt omfattas av fem (5) års garanti utan extra kostnad. Du hittar garantidokumentet på zaptec.com/guarantee

Tekniska specifikationer

Mekanisk och installation
PARAMETER BESKRIVNING MIN TYP MAX ENHET
Mått H:
B:
D:
mm
Vikt Inklusive Micro-USB-kabel     97 g
H√∂jd       2000 m
Ingångskabel Anpassad Micro-USB-B-kabel
(Strömförsörjning + RS485)
  1.8   m
  Osk√§rmad CAT5e/CAT6-kabel     30 m

Allmänt
PARAMETER MIN TYP MAX ENHET
Nominell spänning 4.5 5 5.5 VDC
M√§rkstr√∂m 200   750 mA
Str√∂mf√∂rbrukning i standby-l√§ge     1.5 W
Drifttemperatur -20   40 ňôC

Uppkoppling
PROTOKOLL STANDARDER SOM ST√ĖDS
Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n (2.4 GHz)
Bluetooth Bluetooth V4.2 (BLE)
Ethernet ISO/IEEE 802.3u/az(10/100 Mb/s)
Modbus 9.6 kb/s