Installeren van de Zaptec Go

Deze handleiding laat zien hoe je de Zaptec Go installeert en configureert. Het is echter geen kopie van de installatiehandleiding en we raden aan om de handleiding te gebruiken tijdens de installatie. Download hier de installatiehandleiding.

• De installatie moet worden uitgevoerd door een geautoriseerde installateur
  • De Zaptec Go moet worden aangesloten op een type A aardlekautomaat

Fysieke installatie

De Zaptec Go heeft ingebouwde bescherming tegen gelijkstroom aardfouten (DC-beveiliging 6mA), maar er is een vereiste dat zowel de lader als de zekering beveiligd zijn tegen wisselstroom aardfouten. Daarom moet je een Type A aardlekbeveiliging vóór de lader hebben gemonteerd.

1. Monteer het laadstation. Verwijder de voorklep en zorg ervoor dat het recht en op de juiste hoogte is gemonteerd. Minimaal 0,9 meter van de grond.

2. Sluit de voedingskabel (max 6mm2) aan op de lader. Trek voorzichtig de afdekkap naar beneden om deze te verwijderen. De kap is veel gemakkelijker te verwijderen als je voorzichtig op het vergrendelingstabje drukt terwijl je hem naar beneden trekt.

3. Sluit alle draden aan en druk stevig op alle klemmen. Wanneer de draden veilig zijn bevestigd, plaats je de afdekkap terug en schakel je de zekering in. Als je de lader op een 3-fase TN-net installeert, controleer dan of de auto 3-fase opladen ondersteunt of niet. Meer informatie hier.

4. Schakel de zekering in. De statusindicator wordt oranje, dit betekent dat hij klaar is om te worden geconfigureerd in de app.

Installatie in de Zaptec app

Om de Zaptec Go verder te configureren, volg je in de Zaptec-app de volgende stappen:

1. Open de app en klik op de knop Laadstation installeren. Als je al bent ingelogd, tik dan op het driepuntsymbool op het startscherm en klik op Product installeren.

5.8-inch Screenshot 1.png 5.8-inch Screenshot 2.png

2. Scan de QR-code in de lader. Voer indien nodig de PIN-code in. Zorg ervoor dat Bluetooth aan staat.

5.8-inch Screenshot 3.pngimage.png

3. Configureer het laadstation. De zekering, maximale laadstroom en faserotatie (Selecteer welke inkomende fase (L1, L2 of L3) is verbonden met de fase 1-aansluiting).

5.8-inch Screenshot 5.png5.8-inch Screenshot 6.png

4. Tik op Opslaan
5. De klant kan nu gebruik maken van de lader!

Wil je de installatie controleren voordat de klant de lader gaat gebruiken?

Gebruik je Zaptec-account om toegang te krijgen tot de instellingen in de app. Tik op het startscherm op het driepunts-pictogram, klik op Product configureren en voer de PIN-code in. Controleer nu of de lader online is, werk de firmware indien nodig bij en test de RCD zoals vereist.

Als je de lader hebt geïnstalleerd met je Zaptec-account, kun je de lader beheren via het Zaptec Portal nadat deze is geregistreerd door de eigenaar.

Gebruikersinstellingen in de app

Nadat een geautoriseerde installateur de installatie heeft voltooid, kan de klant de lader registreren en activeren in de Zaptec-app. Dit moet worden gedaan door de eigenaar van de lader.

Screenshot 2023-05-04 at 13.05.24.png
1. Open de app en log in met je Zaptec-account.

2. Klik in het startschem op Starten met laden

3. Scan de QR-code en voer je PIN-code in. Deze staat in de gebruikershandleiding.

4. Voeg je adres en de naam van je lader toe, dit is vooral belangrijk als je meerdere Zaptec Go-laders hebt.

Zodra dit is gedaan, wordt de lader automatisch toegevoegd aan de Zaptec Portal.

Meerdere laders installeren

Je kan maximaal 3 Zaptec Go laders per installatie plaatsen.

• Elke Zaptec Go heeft een eigen zekering en type A aardlekautomaat nodig, gemonteerd voor de lader
  • De zekering moet dezelfde waarde hebben bij installaties met meerdere laders
  • De laders kunnen met elkaar communiceren via de cloud

Bij het roteren van fasen op een 3-fasen installatie, moet je de Zaptec-app gebruiken om aan te geven welke inkomende fase (L1, L2 of L3) is aangesloten op de fase 1-aansluiting van de lader. Dit kan alleen worden gedaan via de Zaptec Go installatie stappen in de Zaptec-app.

Klik hier voor meer informatie

Voor de installateur zijn de stappen in de app hetzelfde ongeacht het aantal laders. De eigenaar kan zelf de extra laders toevoegen aan het adres.

Om dit te doen, moet de eigenaar van de installatie ingelogd zijn in de Zaptec-app:

1. Open de app en log in met je Zaptec-account

2. Ga naar Laders en klik op Nieuw toevoegen

3. Scan de QR-code op de Zaptec Go-lader om de tweede lader toe te voegen

4. Koppel het laadstation aan een bestaand adres in de app. Als je een derde lader toevoegt, herhaal je dit proces vanaf stap 1.